|
|
|
|
lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. B |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
percig.
Szedd ki tányérra a nyársat és a cukkinit, tartsd melegen. Önts a serpenyőbe
10 dkg felaprított paradicsomot (konzerv), és pár perc alatt forrald össze a
visszamaradt sütőszafttal. Ezt is szedd a tányérra. Kalória: 305
Sajtos burger
Kockázz finomra egy fej kisebb hagymát, dolgozd össze 12 dkg sovány
darált hússal, sóval, b |
2021-02-16 16:16:09 |
|
|
|
|
|
készítsd:
Robotgép segítségével aprítsd össze a zellerszárat, a karfiolt
és a bacont.
Pirítsd le a bacont kevés olajon.
Tedd félre a pirított szalonnát és a visszamaradt zsiradékra
tedd az aprított zellert, fokhagymát, majd sózd borsozd.
Párold 4-5 percig, majd mehet hozzá a karfiol morzsa és
2 evőkanál víz. 5-6 perc párolás után ö |
2020-10-10 07:41:48 |
|
|
|
|
apró kockákra,
a zöldségeket karikára, a zellert kis kockára, a vöröshagymát
finomra aprítjuk.
A szalonnát lassan kisütjük, a pörcöt kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban a húst kevergetve hirtelen
fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
Kb. 2 evőkanálnyi felhevített olajon a cukrot karamellizáljuk,
a zöldségeket |
2020-01-09 15:22:42 |
|
|
|
|
|
alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld-fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
|
2018-09-15 23:39:17 |
|
|
|
|
borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felaprítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, |
2018-06-09 23:51:33 |
|
|
|
|
főzzük azokat addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Azután szűrjük le.
4. A felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra a felforrósított olajon, majd szedjük ki, és a visszamaradt zsiradékon forgassuk meg a gombócokat. Végül rendezzük tányérokba azokat, és a szalonnával, valamint az elmorzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk.
|
2018-06-01 22:58:09 |
|
|
|
|
alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
|
2018-02-17 23:17:51 |
|
|
|
|
mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kb. két-két perc oldalanként.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a bacont.
Két perc pirítás után hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.
Újabb két perc pirítás után h |
2017-12-20 13:11:29 |
|
|
|
|
picit sózom, és visszapakolom a hússzeleteket, fél deci vizet teszek még hozzá, és fedő alatt több mint egy órát főzöm.
Amikor már puha a hús, akkor kiszedem őket, és a visszamaradt zöldséges levet a lisztes tejföllel besűrítem, majd visszarakom a húsokat.
|
2017-11-25 23:43:43 |
|
|
|
|
a felforrósított olajon. Sózzuk és borsozzuk, átkeverjük, majd az edényből kivesszük, félretesszük, és melegen tartjuk.
2. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a visszamaradt zsiradékon. A paprikával meghintjük, és az alaplével felöntjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát, a meghámozott, elnegyedelt paradicsomot és a megtisztított |
2017-10-28 23:53:48 |
|
|
|
|
alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
|
2017-07-29 23:12:43 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
visszamaradt olajon, finomra vágott, visszamaradt liszttel, bacont kevés, pirított szalonnát, visszamaradt zsiradékra, aprított zellert, karfiol morzsa, zöldségeket karikára, szalonnát lassan, pörcöt kivesszük, visszamaradt zsiradékban, húst kevergetve, cukrot karamellizáljuk, tüzet gyengébbre, gyöngyöző lében, gombócokat 8-10, tányérokba merjük, levest megszórjuk, tetszés szerinti, szeleteket mindkét, szalonnát apró, visszamaradt zsiradékon, vöröshagymát felaprítjuk, szalonnához adjuk, paprikát felkockázzuk, |
|
|
|